Winkelwagen1
Sluiten

Campagnes

Het LICG heeft een aantal campagnes over onderwerpen die wij heel belangrijk vinden. Klik op de campagne om te zien hoe u deze kunt ondersteunen.

 

Campagne Minder Hondenbeten

Het LICG wil mensen bewust maken van het belang van een goede opvoeding van de hond en van tijdig ingrijpen als er sprake is van probleemgedrag. Daarnaast leren we volwassenen en kinderen hoe ze met de eigen hond en met een vreemde hond om moeten gaan. Voor deze campagne hebben wij verschillende middelen ontwikkeld, die o.a. via dierenopvang, hondenscholen en fokkers verspreid worden. Basisscholen en kinderopvang kunnen een lespakket bestellen.

 

Campagne Juni Chipmaand

Elk jaar in juni organiseert het LICG de Chipmaand. Tijdens deze maand wordt het belang van een goede identificatie en registratie van vooral honden en katten onder de aandacht gebracht. Er is een speciale campagnewebsite met uitgebreide informatie. Dierenartsen in het hele land kunnen acties organiseren, bijvoorbeeld door korting te geven op het chippen, deze acties kunnen worden aangemeld op onze website. U kunt flyers van de chipmaand bestellen via onze webshop.

 

Campagne Rashondengids

Bij de LICG rashondengids kunnen aankomende hondenbezitters en professionals zoals fokkers informatie vinden over karakter, gedrag, gezondheid en erfelijke aandoeningen van rashonden. De koper wordt zich bewust van zijn eigen verantwoordelijkheid bij het streven naar de aankoop van een gezonde hond. Kritische kopers hebben invloed op de kwaliteit van het aanbod van honden. Daardoor zullen fokkers gestimuleerd worden nog meer aandacht te schenken aan het voorkomen van erfelijke aandoeningen.

 

Ontmasker de Foute Fokker

Er zijn nog steeds veel mensen die impulsief een pup kopen. Op internet staan vele aanbiedingen van pups. Regelmatig gaan achter dergelijke advertenties broodfokkers en malafide handelaren schuil. Helaas is het moeilijk om het onderscheid te maken tussen fokkers die te goeder trouw zijn en de malafide fokkers. De campagne ‘ontmasker de foute fokker’ helpt daarbij en laat met cartoons en animaties zien waar het mis kan gaan en op welke zaken een puppykoper moet letten.