Winkelwagen1
Sluiten

Campagne Minder Hondenbeten

In de media verschijnen regelmatig nare berichten over bijtincidenten met honden. Ook als professional in de gezelschapsdierenbranche krijgt u wellicht weleens te maken met slachtoffers van bijtincidenten of mensen die te maken hebben met gedragsproblemen van hun hond. Dan wilt u deze mensen een goed advies kunnen geven. Wij helpen u daar bij.

Het LICG brengt het onderwerp onder de aandacht met de doorlopende campagne ‘Minder Hondenbeten’. We willen bereiken dat hondenbezitters zich ervan bewust zijn dat een goede socialisatie en opvoeding van de hond zal leiden tot minder probleemgedrag. Ook volwassenen en kinderen die geen eigen hond hebben weten hoe ze met honden moeten omgaan. Mensen die de aanschaf van een hond overwegen moeten kiezen voor een type hond die past binnen hun situatie en ervaring met het opvoeden van honden.

Op de speciale thema-website, www.minderhondenbeten.nl, vindt men informatie over hondengedrag, socialisatie en opvoeding, de Tien Gouden Regels voor een veilige omgang met honden maar ook over wat te doen bij een bijtincident, wetgeving en het doen van aangifte.

Doe mee met deze campagne! Wijs anderen op de website zodat ze hun kennis kunnen vergroten en risico’s kunnen verkleinen. U kunt hieronder een campagnebanner downloaden en deze op uw website plaatsen. U kunt ook gratis folders bestellen. Daarnaast kan iedereen de berichten over de campagne van het LICG delen via facebook. Voor kinderen in uw omgeving kunt u de speciale kinderversie van de Tien Gouden Regels uitprinten, met leuke tekeningen om in te kleuren. Hondenscholen, basisscholen en anderen die actief voorlichting willen geven kunnen ook gratis het lespakket Minder Hondenbeten downloaden.