Winkelwagen1
Sluiten

Suggesties voor meer acties

Veel dierenartspraktijken en asielen geven tijdens de Chipmaand korting op het chippen en registreren van huisdieren. Hoe het pakket dat u aanbiedt er precies uitziet en welke korting u geeft, is natuurlijk aan u. U kunt uw kortingsactie of activiteit hier aanmelden.

Maar u kunt nog meer doen, en dat geldt ook voor andere ondernemers in de dierenbranche. Het chippen van dieren hoort immers bij het verantwoord houden van huisdieren, en daarover kunt u uw klanten adviseren. Zeker met het oog op de naderende zomervakantie zijn er, naast chippen en registreren, meer dingen om op te letten. U kunt dit combineren met de Juni Chipmaand en uw klant extra service bieden. Hieronder vindt u wat suggesties. Wat voor u mogelijk is, hangt natuurlijk af van uw onderneming.

 • Maak een themahoekje/etalage met alles wat men nodig heeft voor dieren die op reis gaan of uit logeren. Bijvoorbeeld producten voor parasietenbestrijding, bench, reismandjes/kooitjes, handige handdoekjes en een rek voor in auto. Vergeet de folders 'Chip je dier' niet. Wellicht kunt u bij uw lokale dierenarts een chip en registratiekaart ophalen, zodat uw klanten meteen kunnen kijken hoe zo’n chip er uit ziet en hoe het registreren precies gaat.
 • Vertel meer over het belang van identificatie en registratie en geef de folder mee aan klanten.
 • Bied tijdens de Chipmaand korting op het chippen en registreren van huisdieren.
 • Bied tijdens de Chipmaand een gratis I&R-check aan: controleer of het huisdier gechipt is, of het geregistreerd staat bij een databank en of de gegevens nog actueel zijn.
 • Houd een inloopspreekuur over de voorbereiding op de vakantie. Geef dan ook een uitdraai van het Praktisch document “Dierziekten in het buitenland” mee of de folder "Over de grens met uw dier".
 • Maak een vakantietasje met anti-vlo/tekenproducten, ontworming, shampoo etc. met een leuke vakantieattentie. Vergeet de folder 'Chip je dier' niet.
 • Organiseer een dieren EHBO-les: wat te doen met kleine wondjes, temperaturen, hartslag meten etc.
 • Nodig huisdiereigenaren uit voor een gratis “vakantie gezondheidscheck”.
 • Organiseer een teken-, gedichten- of verhalenwedstrijd waarin kinderen kunnen laten zien waarom chippen en registreren van huisdieren zo belangrijk is.
 • Laat kinderen gratis hun knuffel chippen en registreren.
 • Organiseer een les voor scholen om te vertellen hoe je met chippen en registreren "asielzoekers" kunt voorkomen.

Organisatie

De organisatie van speciale acties in het kader van de Chipmaand is natuurlijk sterk afhankelijk van wat u doet. Het bieden van korting op het chippen en registreren, het inrichten van een thema-etalage of het samenstellen van een vakantietasje met producten kost relatief weinig moeite. Als u echter een inloopspreekuur, les of wedstrijd houdt, dan moet u er wat meer tijd in steken.

Qua planning kunt uzelf het beste inschatten welke datum of data u en uw klanten het beste uitkomt. Qua budget kunt u misschien nog iets regelen met een sponsor, bijvoorbeeld de groothandel of fabrikant van verzorgingsproducten.

Belangrijk voor het slagen van de actie is dat er voldoende publiciteit voor komt. Dat kunt u op een aantal manieren doen:

 • Meld uw kortingsactie of activiteit direct aan. Alle kortingsacties en activiteiten worden vermeld op de campagnewebsite Juni Chipmaand. Deze site zal de komende periode veel mensen trekken, dus ook veel mensen die bij u in de buurt wonen.
 • Verstuur een persbericht naar de lokale/regionale (huis-aan-huis) bladen en kabelkrant/regionale tv. Dat kan gewoon per e-mail. Om het u gemakkelijker te maken geven we vast een voorzetje van zo’n persbericht.
 • Overweeg een flyer of poster te maken en ga in uw dorp/buurt flyeren.
 • Vraag bibliotheek, scholen, kinderboerderijen etc of u flyers en of posters mag achterlaten/ophangen.
 • Maak gebruik van social media: zet uw actie op facebook.

Zorg er ten slotte voor dat het op de dag zelf allemaal gladjes verloopt. Dus denk eraan dat alle deelnemers precies weten wat er waar en wanneer gaat gebeuren, regel één aanspreekpunt/coördinator en zorg ervoor dat iedereen zijn/haar nummer heeft.