Winkelwagen1
Sluiten

Suggesties voor meer acties

Veel dierenartspraktijken en asielen geven tijdens de Chipmaand korting op het chippen en registreren van huisdieren. Hoe het pakket dat je aanbiedt er precies uitziet en welke korting je geeft, is natuurlijk aan jou. Je kunt jouw kortingsactie of activiteit hier aanmelden.

Maar je kunt nog meer doen, en dat geldt ook voor andere ondernemers in de dierenbranche. Het chippen van dieren hoort immers bij het verantwoord houden van huisdieren, en daarover kun je jouw klanten adviseren. Zeker met het oog op de naderende zomervakantie zijn er, naast chippen en registreren, meer dingen om op te letten. Je kunt dit combineren met de Juni Chipmaand en de klanten extra service bieden. Hieronder vind je wat suggesties. Wat voor jou mogelijk is, hangt natuurlijk af van je onderneming.

 • Maak een themahoekje/etalage met alles wat men nodig heeft voor dieren die op reis gaan of uit logeren. Bijvoorbeeld producten voor parasietenbestrijding, bench, reismandjes/kooitjes, handige handdoekjes en een rek voor in auto. Vergeet de folders 'Chip je dier' niet. 
 • Vertel meer over het belang van identificatie en registratie en geef de folder mee aan klanten.
 • Bied tijdens de Chipmaand korting op het chippen en registreren van huisdieren.
 • Bied tijdens de Chipmaand een gratis I&R-check aan: controleer of het huisdier gechipt is, of het geregistreerd staat bij een databank en of de gegevens nog actueel zijn.
 • Houd een inloopspreekuur over de voorbereiding op de vakantie. Geef dan ook een uitdraai van het Praktisch document “Dierziekten in het buitenland” mee of de folder "Over de grens met uw dier".
 • Maak een vakantietasje met bijvoorbeeld (informatie over) vakantieproducten en een leuke vakantieattentie. Vergeet de folder 'Chip je dier' niet.
 • Organiseer een dieren EHBO-les: wat te doen met kleine wondjes, temperaturen, hartslag meten etc.
 • Nodig huisdiereigenaren uit voor een gratis “vakantie gezondheidscheck”.
 • Organiseer een teken-, gedichten- of verhalenwedstrijd waarin kinderen kunnen laten zien waarom chippen en registreren van huisdieren zo belangrijk is.
 • Laat kinderen gratis hun knuffel chippen en registreren.
 • Organiseer een les voor scholen om te vertellen hoe je met chippen en registreren kunt voorkomen dat dieren hun baasje en hun thuis kwijtraken.

Organisatie

De organisatie van speciale acties in het kader van de Chipmaand is natuurlijk sterk afhankelijk van wat je doet. Het bieden van korting op het chippen en registreren, het inrichten van een thema-etalage of het samenstellen van een vakantietasje met producten kost relatief weinig moeite. Als je echter een inloopspreekuur, les of wedstrijd houdt, dan moet je er wat meer tijd in steken.

Qua planning kun je zelf het beste inschatten welke datum of data het beste uitkomt. Qua budget kun je misschien nog iets regelen met een sponsor, bijvoorbeeld de groothandel of fabrikant van verzorgingsproducten.

Belangrijk voor het slagen van de actie is dat er voldoende publiciteit voor komt. Dat kun je op een aantal manieren doen:

 • Meld je kortingsactie of activiteit direct aan. Alle kortingsacties en activiteiten worden vermeld op de campagnewebsite Juni Chipmaand. Deze site zal de komende periode veel mensen trekken, dus ook veel mensen die bij je in de buurt wonen.
 • Verstuur een persbericht naar de lokale/regionale (huis-aan-huis) bladen en kabelkrant/regionale tv. Dat kan gewoon per e-mail. Om het je gemakkelijker te maken geven we vast een voorzetje van zo’n persbericht.
 • Overweeg een flyer of poster te maken en ga in je dorp/buurt flyeren.
 • Vraag bibliotheek, scholen, kinderboerderijen etc of je flyers en of posters mag achterlaten/ophangen.
 • Maak gebruik van social media: zet de actie op Facebook of Instagram.

Zorg er ten slotte voor dat het op de dag zelf allemaal gladjes verloopt. Dus denk eraan dat alle deelnemers precies weten wat er waar en wanneer gaat gebeuren, regel één aanspreekpunt/coördinator en zorg ervoor dat iedereen zijn/haar telefoonnummer heeft.