Winkelwagen1
Sluiten

Om te printen

Goede voorlichting over het houden van huisdieren begint met goede voorlichting over de aanschaf van een huisdier. Helaas is een ondoordachte en impulsieve aanschaf van huisdieren de belangrijkste oorzaak voor latere welzijnsproblemen bij dieren. 

Huisdierenbijsluiters

Het LICG maakt voor ieder huisdier dat in Nederland gehouden mag worden  huisdierenbijsluiters. Hier staat alles in over verzorging, voeding, huisvesting, gezondheid, hantering en kosten. Wij willen dat iedereen die overweegt een bepaald dier aan te schaffen eerst de huisdierenbijsluiter leest. Wij stimuleren alle partijen die werkzaam zijn in de gezelschapsdierensector hieraan mee te werken.

Informatieplicht

Het LICG wil het u graag gemakkelijk maken om deze huisdierenbijsluiters te gebruiken. Sinds juli 2014 is het verplicht om schriftelijk informatie mee te geven bij de verkoop van een huisdier. U kunt natuurlijk de gehele huisdierenbijsluiters printen en meegeven aan uw klanten.

Samenvattingen

Voor een aantal dieren hebben we ook samenvattingen van de bijsluiters ter beschikking. Deze bevatten de beknopte informatie op 1 A4-tje met duidelijke verwijzingen naar de website van het LICG voor meer informatie. Een gemakkelijke manier dus om aan uw informatieplicht te voldoen. U vindt ze onder pdf's per diergroep.

Praktische documenten

Daarnaast heeft het LICG praktische documenten over een heleboel onderwerpen waar mensen mee te maken kunnen krijgen bij het houden van hun huisdier. Soms gaat dit over specifieke groepen. Bijvoorbeeld informatie over honden, katten, konijnen en knaagdieren, terrariumdieren, aquariumdieren, vogels, weidedieren of overige dieren. Soms zijn het zaken waar iedere huisdierbezitter, ongeacht welk huisdier je hebt, tegenaan kan lopen.

QR codes

U kunt ook de QR codes van de huisdierenbijsluiters en de praktische documenten downloaden en gebruiken in advertenties of afdrukken als schapkaartjes bij de dierenverblijven. Mensen met een smartphone kunnen dan direct ter plekke de mobiele versie van de betreffende huisdierenbijsluiter inlezen op hun telefoon.