Winkelwagen1
Sluiten

Kopieer teksten

Onderstaand vind u een aantal teksten van verschillende lengte om in uw eigen uitgave te gebruiken:

Tekst ca. 200 woorden (formele toon):

Kies voor een gezonde hond

Als u overweegt om een rashond aan te schaffen is het aan te bevelen eerst de LICG Rashondengids te raadplegen. De rashondengids biedt u uitgebreide informatie over het karakter, het gedrag en de gezondheid van diverse populaire rassen. U kunt ook lezen welke erfelijke aandoeningen bij de verschillende rassen in Nederland voorkomen.

De gegevens zijn afkomstig van recent, kwalitatief onderzoek door de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. De rashondengids maakt het eenvoudiger om van een  ras in te schatten wat de risico’s zijn en vertelt waar men op moet letten. Zo kunt u zich zorgvuldig oriënteren en een weloverwogen keuze maken.

Dit is belangrijk want als koper heeft u invloed op de wijze waarop fokkers te werk gaan. Kies voor een fokker die er alles aan doet om gezonde dieren op de wereld te zetten. Het is niet altijd eenvoudig om goede fokkers van slechte te onderscheiden. Het LICG geeft u daarom tips waar u op moet letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk te weten wie de ouderdieren zijn en welke tests ze hebben ondergaan. Men zou niet in zee moeten gaan met fokkers die hierover geen informatie kunnen of willen verstrekken.

Tekst ca. 200 woorden (informele toon):

Kies voor een gezonde hond

Wilt u een rashond gaan kopen? Ga dan eerst naar de LICG rashondengids. Deze website geeft uitgebreide informatie over karakter en gezondheid van populaire rassen. Zo weet u of er erfelijke aandoeningen voorkomen bij het ras van uw keuze.

De gegevens komen uit recent onderzoek van de Faculteit Diergeneeskunde van Universiteit Utrecht. Daarbij is speciaal naar de Nederlandse situatie gekeken. Ze helpen u om in te schatten wat de risico’s zijn bij een ras en waar u op moet letten. Zo kunt u een betere keuze maken.

Dat is niet alleen belangrijk voor u en uw toekomstige pup, maar u beïnvloedt ook de manier waarop fokkers werken. Kies voor een fokker die er alles aan doet om gezonde dieren op de wereld te zetten. Het is niet altijd gemakkelijk om een goede fokker van een slechte te onderscheiden. Het LICG vertelt u waar u op moet letten. Wie zijn bijvoorbeeld de ouders, en zijn die getest? Ga niet in zee met een fokker die daar niks over wil of kan vertellen. Op de Rashondengids vindt u nog veel meer belangrijke tips in de LICG puppychecklist.

Tekst ca. 100 woorden:

Kies voor een gezonde hond

Als u een rashond aan wilt schaffen is het aan te bevelen eerst de LICG Rashondengids te raadplegen. Deze gids biedt u uitgebreide informatie over het karakter en de gezondheid van diverse populaire rassen.

U kunt ook lezen welke erfelijke aandoeningen bij de rassen in Nederland voorkomen. Dit maakt het eenvoudiger om van een geliefd ras in te schatten wat de risico’s zijn en vertelt waar u op moet letten.

Kies voor een fokker die er alles aan doet om gezonde dieren op de wereld te zetten. Dit is niet altijd eenvoudig. Het LICG geeft u daarom tips waar u op moet letten.