Winkelwagen1
Sluiten

Lesmateriaal

De lesmaterialen van het LICG kunt u gebruiken bij educatie en voorlichting over specifieke onderwerpen.

 

Minder Hondenbeten

Het LICG heeft een lespakket als onderdeel van de campagne Minder Hondenbeten. Hiermee kunnen kinderen leren hoe ze met honden moeten omgaan, zodat het risico op bijtincidenten verkleind wordt. Het pakket is geschikt voor kinderen uit groep 4 t/m 8 van de basisschool. Meer informatie over het lespakket vindt u hier.

 

Hoera, een pup!

Het voorlichtingspakket 'Hoera, een pup' bestaat uit een presentatie die gegeven kan worden aan toekomstige puppy-eigenaren. Het gaat in om verschillende zaken die belangrijk zijn als men een pup gaat aanschaffen:

  • de keuze: welke pup en welke fokker?
  • de pup komt thuis
  • gedrag en opvoeding
  • verzorging en gezondheid

Het pakket kan gebruikt worden door dierenartsen maar ook door bijvoorbeeld hondengedragstherapeuten of hondenscholen. Meer informatie over het voorlichtingspakket vindt u hier.

 

Dierencadeautjes

De les 'Dierencadeautjes - Voerspelletjes voor konijn en cavia' is bedoeld voor de onder- en middenbouw van de basisschool. De kinderen leren nadenken over wat dieren echt leuk vinden en leren zo iets over soorteigen behoeften en gedrag. Ook maken ze voerspelletjes voor konijnen en cavia's. Meer over deze les vindt u hier.