Winkelwagen1
Sluiten

Beroeps- en belangengroepen

Binnen de gezelschapsdierensector vinden we diverse beroeps- en belangengroepen. Bijvoorbeeld dierenspeciaalzaken, dierenartsen, fokkers en dierenhouders. Onderstaande groepen hebben zich in meer of mindere mate verenigd om gezamenlijke belangen te vertegenwoordigen.

Dactari Dierenartsencoöperatie

Dactari Dierenartsencoöperatie is een coöperatieve vereniging van en voor de praktiserende dierenarts in Nederland. Haar taak is het ondersteunen van de leden in hun werk als praktiserend dierenarts. Dactari biedt ondersteuning op het gebied van nascholing, verplichte en vrijwillige registraties, praktijkvoering en andere zaken.

Dibevo

Sinds 1936 is Dibevo (Dieren Benodigdheden en Voeders) de landelijk opererende en onafhankelijke vakorganisatie voor ondernemingen in de huisdierenbranche. Dibevo verenigt de gehele bedrijfskolom binnen de huisdierenbranche.

KNMvD

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde is de beroepsorganisatie van dierenartsen in Nederland. Zij verenigt de in uiteenlopende disciplines werkzame dierenartsen.

Raad van Beheer op kynologisch gebied

Kynologie staat voor alles wat te maken heeft met relaties tussen mensen en (ras)honden. In de eerste plaats is dat kennis van het fokken van raszuivere honden. Maar ook gezondheid, welzijn en alle vormen van hondensport worden gerekend tot de kynologie. De Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland is het overkoepelende orgaan op dit gebied in Nederland. In andere landen wordt de overkoepelende organisatie meestal aangeduid met de term Kennel Club.

Stichting Platform Verantwoord Huisdierenbezit

De basisdoelstelling van het PVH is: het bevorderen van een verantwoorde relatie tussen de mens en het gezelschapsdier alsmede het beschikbaar maken van de benodigde kennis, zodat gezelschapsdieren op een verantwoorde wijze worden gehouden.