Winkelwagen1
Sluiten

Kennisdocumenten LICG

De Kennisdocumenten van het LICG geven meer informatie over onderwerpen die voor u als professional interessant kunnen zijn.

Dierenhulpverlening voor minima

Voor huisdierbezitters met een krappe beurs kunnen zowel dagelijkse kosten als onverwachte medische kosten een groot probleem zijn. In 2017 heeft het LICG een inventarisatie laten verrichten naar de mogelijkheden voor dierenhulpverlening voor minima en het gebruik hiervan. Hier leest u een aantal uitkomsten.

Dierenhulpverlening voor minima

 

Erfelijke aandoeningen

Erfelijke aandoeningen staan steeds weer in de belangstelling. Het is belangrijk om bij bijvoorbeeld het fokken dergelijke aandoeningen zoveel mogelijk te voorkomen. Erfelijke aandoeningen komen bij allerlei diersoorten voor. Dit document geeft u een indruk van de verscheidenheid aan erfelijke aandoeningen bij diverse diergroepen.

Overzicht erfelijke aandoeningen bij gezelschapsdieren

 

Huisdieren in zorginstellingen voor ouderen

Ook ouderen zijn gehecht aan hun huisdier, en het opgeven van zo'n dier als men naar een verzorgingstehuis moet kan veel verdriet veroorzaken. Het LICG heeft een verkennend onderzoek laten doen naar mogelijkheden om huisdieren mee te nemen, maar ook de mogelijke nadelen die dit voor het dier zelf kan hebben. Lees de samenvatting en het onderzoeksrapport over Huisdieren in zorginstellingen voor ouderen.

 

Titeren bij hond en kat

Titeren lijkt steeds populairder te worden. Wat is het, hoe werkt het en wat zijn de voor- en nadelen? U leest het in ons document over Titeren bij hond en kat.

 

Verplichte I&R voor honden

Sinds 1 april 2013 is chippen en registreren van alle honden die er in Nederland bijkomen, verplicht. Per 1 november 2021 zijn de regels uitgebreid. Wat de wet inhoudt en wat dat voor professionals betekent, leest u in ons document 'Verplichte I&R voor honden".

 

Vroegcastratie bij katten

Wat is het beste moment om een kitten te laten castreren? Dat is een vraag waar door verschillende partijen veel verschillende antwoorden op gegeven worden. In ons document wordt nader ingegaan op voor- en nadelen van Vroegcastratie bij katten.