Winkelwagen1
Sluiten

Doe mee met de Juni Chipmaand en meld je actie aan!

22-04-2024

Ook dit jaar organiseert het LICG de juni Chipmaand om het chippen en de juiste registratie van huisdieren nog eens extra onder de aandacht te brengen.

Veel dierenartspraktijken en asielen geven tijdens de Juni Chipmaand korting op het chippen of zij voeren andere acties of organiseren een leuke activiteit op locatie. Dit kan allemaal op de website voor professionals van het LICG aangemeld worden. Wij noemen deze actie en/of activiteit dan op de website Chipjedier. Zo kan men makkelijk zoeken en een interessante actie of leuke activiteit in de buurt vinden. Hoe meer enthousiaste deelnemende organisaties er meedoen, hoe meer mensen bekend worden met het  chippen en registreren van dieren!

In onze webshop voor professionals kunnen er ook gratis folders Chip je dier besteld worden, met daarin alles over het chippen en registreren van een huisdier.

Chippen en registreren is voor de hond verplicht. Pups geboren in Nederland moeten binnen 7 weken na de geboorte gechipt worden en een EU-dierenpaspoort krijgen. Ze moeten altijd eerst op naam van de fokker geregistreerd worden. Daarna moet de nieuwe eigenaar de registratie op zijn of haar naam overzetten en die goed up-to-date houden als er iets wijzigt.

Voor katten is er nog geen chip- en registratieverplichting, maar de overheid is momenteel wel bezig om plannen hiervoor verder uit te werken. Jaarlijks raken ontzettend veel katten vermist. Katten zonder chip en/of correcte registratie komen vaak niet meer bij hun eigenaar terug. De verwachting is dat een chipverplichting voor katten in de loop van 2025 ingevoerd zou kunnen worden.

Het LICG hoopt dit jaar weer op een grote deelname om zo te laten weten hoe belangrijk het chippen en registreren van huisdieren is!