Winkelwagen1
Sluiten

Doe mee met de Juni Chipmaand en meld uw actie aan!

11-05-2023

Het LICG voert al jaren in juni de campagne Chipjedier om het chippen en de juiste registratie van huisdieren te stimuleren.

Chippen en registreren is voor de hond inmiddels verplicht. Pups geboren in Nederland moeten binnen 7 weken na de geboorte gechipt worden en een EU-dierenpaspoort krijgen. Ze moeten altijd eerst op naam van de fokker geregistreerd worden. Daarna moet de nieuwe eigenaar de registratie op zijn of haar naam overzetten en die goed up-to-date houden als er iets wijzigt.

Voor de kat heeft een goede identificatie en registratie veel voordelen. Eigenaren die de juiste gegevens geregistreerd hebben kunnen snel getraceerd worden. Dit is met name bij katten belangrijk om te voorkomen dat er veel katten rondzwerven of in de opvang terechtkomen.

Wilt u meedoen? Op onze website voor professionals vindt u uitgebreide informatie over de campagne en hoe u deel kunt nemen. Ook kunt u in onze webshop voor professionals gratis de overzichtelijke folder Chip je dier bestellen, met daarin alles over het chippen en registreren van een huisdier.

Veel dierenartspraktijken en asielen geven tijdens de Juni Chipmaand korting op het chippen of zij voeren andere acties. Deze acties kunnen op de website voor professionals van het LICG aangemeld worden. Wij zorgen er dan voor dat deze acties op de publiekscampagnesite Chipjedier worden gepubliceerd. Mensen kunnen dan gemakkelijk zoeken naar acties in hun omgeving.

Mede dankzij alle enthousiaste deelnemers van de afgelopen jaren zijn er steeds meer gechipte dieren. Het LICG hoopt ook dit jaar weer op een grote deelname!