Winkelwagen1
Sluiten

Info tekst LICG

Onderstaande teksten mag u gebruiken om op uw eigen site of in print aandacht aan het LICG te schenken. U kunt de teksten eenvoudig kopieren en plakken.

Uitgebreide tekst - 176 woorden (1.226 karakters)

Het LICG (Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren) geeft betrouwbare informatie over het houden van huisdieren. Op de website van het LICG (www.licg.nl) vindt u huisdierenbijsluiters van dieren die in Nederland gehouden mogen worden. Deze geven alle noodzakelijke basisinformatie over gedrag, huisvesting, verzorging en voeding maar ook over veel voorkomende ziekten en aandoeningen, hantering en kosten.
Daarnaast biedt het LICG veel praktische informatie aan huisdierbezitters. Zoals wat men kan doen bij allergie voor dieren, EHBO voor huisdieren, voorkomen van overgewicht en wat men moet regelen voor de huisdieren tijdens de vakantie. Huisdierbezitters die hun huisdier mee willen nemen naar het buitenland vinden hier een overzichtelijke lijst van landen met de invoereisen.

Het LICG voert regelmatig campagne om belangrijke zaken onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld de campagne “Minder hondenbeten” om het aantal bijtincidenten terug te dringen. Maar ook de campagne om het chippen en registreren van honden en katten te stimuleren. De website biedt een handige zoekfunctie die u gelijk allerlei suggesties geeft. Mocht u ondanks dat toch informatie missen, dan kunt u per mail persoonlijk contact opnemen.

Middellange tekst – 111 woorden (778 karakters)

Het LICG geeft betrouwbare informatie over het houden van huisdieren. Op de website van het LICG (www.licg.nl) vindt u huisdierenbijsluiters. Deze geven alle noodzakelijke basisinformatie over gedrag, huisvesting, verzorging en voeding maar ook over veel voorkomende ziekten en aandoeningen, hantering en kosten.
Daarnaast biedt het LICG praktische informatie over zaken waar huisdierbezitters mee te maken kunnen krijgen en voert ze regelmatig campagne om belangrijke zaken onder de aandacht te brengen. Bij het LICG kunnen professionals in de dierenbranche voor hun klanten handige producten bestellen. De website biedt een handige zoekfunctie die u gelijk allerlei suggesties geeft. Mocht u ondanks dat toch informatie missen, dan kunt u per mail persoonlijk contact opnemen.

Korte tekst: 56 woorden (381 karakters)

Het LICG geeft betrouwbare informatie over het houden van huisdieren. Op de website van het LICG (www.licg.nl) vindt u huisdierenbijsluiters met per dier alle basisinformatie en andere praktische informatie. De website biedt een handige zoekfunctie die u gelijk allerlei suggesties geeft. Mocht u ondanks dat toch informatie missen, dan kunt u per mail persoonlijk contact opnemen.

In 1 zin - 27 woorden (190 karakters)

Het LICG geeft betrouwbare informatie over het houden van huisdieren. Op de website van het LICG (www.licg.nl) vindt u huisdierenbijsluiters van veel dieren en heldere praktische informatie.