Winkelwagen1
Sluiten

01-03-2022 Nieuw: de digitale puppykalender

02-03-2022

Het LICG stelt een handig hulpmiddel voor puppyeigenaars beschikbaar: de digitale puppykalender. Professionals in de gezelschapsdierenbranche kunnen de banners ook op hun website gebruiken. Op deze wijze kunnen ook dierenartsenpraktijken, dierenspeciaalzaken, trimsalons, pensions en fokkers bijdragen aan goede voorlichting van nieuwe puppy-eigenaren. 

Professionals die meedoen bieden daarmee een unieke kalender voor het eerste halve jaar van de jonge hond waarmee de eigenaar per week kan lezen welke ontwikkelingen de pup doormaakt. Mensen die zich inschrijven ontvangen iedere week een nieuwsbrief met zaken waar ze die week aan moeten denken. Men krijgt tips en adviezen over het gedrag, de opvoeding, de verzorging en medische zaken die op dat moment van belang zijn. Men ontvangt de nieuwsbrieven vanaf het moment dat de pup 5 weken oud is totdat hij met 26 weken echt pup-af is. 

Het LICG denkt dat zo’n wekelijkse hulp in de opvoeding en verzorging een enorme ondersteuning zal zijn voor mensen die voor het eerst een puppy in huis hebben. Maar ook mensen die al vaker een pup hebben gehad, zullen er veel aan hebben. Inzichten en methoden veranderen en zo’n pup in huis blijft een hele belevenis. Het LICG hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan een goede start van een fijn leven samen met de hond.

Wilt u de banner van de puppykalender ook op uw website gebruiken? U kunt ze hier downloaden. Ze zijn in verschillende maten beschikbaar.