Winkelwagen1
Sluiten

April: Maand van de Parasiet 2022

08-04-2022

Voor de zesde keer wordt de jaarlijkse voorlichtingscampagne “Maand van de Parasiet” weer georganiseerd. Tijdens deze maand wordt er extra aandacht besteed aan gezondheidsaspecten die van cruciaal belang zijn bij de bestrijding en preventie van parasieten voor zowel dier als eigenaar.

Initiatiefnemer van de Maand van de Parasiet is ESCCAP, European Scientific Counsel Companion Animal Parasites, een samenwerking van dierenarts-parasitologen in Europa.

Honden- en katteneigenaren goed geïnformeerd over parasietenbestrijding
Er is nog steeds veel onbekendheid bij huisdiereigenaren over het belang en de mogelijkheden van parasietenbestrijding. Zowel praktische als wetenschappelijke én onafhankelijke voorlichting over dit onderwerp blijft belangrijk. Zeker ook heel nuttig voor nieuwe huisdiereigenaren die voor het eerst te maken krijgen met de preventieve gezondheid van hun nieuwe huisgenoot. En zeker met de invoer van dieren uit het buitenland is het belangrijk alert te zijn op de gezondheidsrisico’s.

Parasietenbestrijding in de praktijk
Op de website www.esccap.eu staat een ‘praktijkenzoeker’. Dierenartspraktijken die conform de ESCCAP richtlijnen werken staan hier vermeld. Praktijken die nog niet vermeld staan, kunnen zich daar ook aanmelden. Diereneigenaren met vragen over parasietenbestrijding kunnen bij deze praktijken terecht. Ook via de, gratis te downloaden, HuisdierenApp, zijn alle deelnemende praktijken herkenbaar en kunnen herinneringen voor het gebruik van anti-vlooien- en tekenmiddelen worden ingesteld. Dit bevordert de juiste manier én tijdige behandeling.

ESCCAP Benelux
ESCCAP is een onafhankelijke, non-profit organisatie die richtlijnen en voorlichting ontwikkelt voor de behandeling en preventie van parasieten bij gezelschapsdieren. De Maand van de Parasiet is onderdeel van een internationale campagne om diereneigenaren, verzorgers, diertherapeuten, dierenartsassistenten en dierenartsen bewust te maken van de noodzaak van preventieve zorg rond parasieten bij gezelschapsdieren. Op de site en Facebookpagina van ESCCAP is allerlei informatie te vinden, voor zowel professionals als diereigenaren. 

Bron: persbericht ESCCAP