Winkelwagen1
Sluiten

Oud-voorzitter Dibevo krijgt lintje

29-04-2021

Oud-voorzitter van Dibevo Joost de Jongh is tijdens de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet om het welzijn van gehouden dieren landelijk op een hoger plan te krijgen. Dat deed hij door samenwerking op te zoeken met diverse partners in de samenleving.

De Jongh werd eerder al benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau bij zijn afscheid als wethouder van de gemeente Leusden in 1998.

Tijdens zijn loopbaan van bijna 30 jaar als voorzitter van brancheorganisatie Dibevo heeft Joost de Jongh zich veelvuldig ingezet om dierenwelzijn in ons land te bevorderen. Hij heeft Dibevo opgebouwd tot de brancheorganisatie die het nu is. Tevens heeft hij de aandacht voor dierenwelzijn in deze sector en daarmee in de maatschappij op een hoger niveau getild. De Jongh heeft in de lange periode dat hij voorzitter van Dibevo was, veel bereikt voor de huisdierensector en de ondernemers die daarin actief zijn.

Joost de Jongh was vanaf het begin betrokken bij de oprichting van het LICG en is jarenlang actief bestuurslid van het LICG geweest. Ook was hij initiatiefnemer van het Dierbaar-keurmerk. Daarnaast heeft hij jaren onderdeel uitgemaakt van het bestuur van de Raad voor Dierenaangelegenheden. 

Het LICG feliciteert Joost van harte met deze eervolle onderscheiding.

(bron: Dibevo)