Winkelwagen1
Sluiten

21-04-2021: Start van KleindierNed

21-04-2021

KleindierNed is een overlegplatform van dierhouderijorganisaties van dieren die gehouden worden voor educatie, gezelschap, sport en voor het behoud van zeldzame en bedreigde diersoorten. De dierhouderij wordt uitgeoefend zonder winstoogmerk en met oog voor dierenwelzijn.

KleindierNed behartigt de belangen van de deelnemende organisaties richting het Ministerie van LNV, de Europese Commissie en de lokale en provinciale overheden. KleindierNed is daarmee aanspreekpunt voor overheden. Het doel van KleindierNed is het bevorderen van de maatschappelijke waardering van deze dierhouderij.

KleindierNed richt zich op de uitwisseling van kennis op het terrein van verantwoorde dierhouderij en -fokkerij en de overdracht ervan aan de leden. Bovendien behartigen zij de belangen richting overheden zodat de regels goed aansluiten op de praktijk van onze dierhouderij

De gehouden diersoorten van de deelnemende organisaties zijn siervogels, watervogels, sierduiven, postduiven, pluimvee, konijnen, cavia’s, kleine knaagdieren en landbouwhuisdieren, zowel oorspronkelijke diersoorten als gedomesticeerde rassen.

Bron: www.kleindierned.nl