Winkelwagen1
Sluiten

Certificering Paraveterinair dierenartsassistent in korte tijd

30-09-2021

Aeres Training Centre Barneveld introduceert een unieke verkorte opleiding voor ongecertificeerde maar ervaren dierenartsassistenten.

Wanneer je als paraveterinair dierenartsassistent werkt dan dien je daartoe gecertificeerd te zijn. Met deze certificering moet je je te registreren in het diergeneeskunderegister. Dit is door de overheid zo bepaald. Nu is het zo dat er nog steeds dierenartsassistenten werkzaam zijn die wél die handelingen uitvoeren, maar daartoe niet bevoegd zijn. Dit was in het verleden wel toegestaan, maar inmiddels al tientallen jaren niet meer. 

ATCB heeft zich het afgelopen jaar samen met partijen als Vedias, Anicura en Evidensia ingezet om voor de ongecertificeerde maar ervaren mensen in het vak een verkorte opleiding te ontwikkelen. En die opleiding ziet nu het levenslicht! Nog in 2021 start de eerste groep met deelnemers van Evidensia.

Aan toelating tot het traject zijn voorwaarden verbonden ten aanzien van werkervaring en kennis. Dat laatste wordt getoetst middels een instaptoets.

Lees meer en meld je aan!